Tule vierailevaksi toimittajaksi teemanumeroon!

Nyt haetaan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia ehdotuksia Ammattikasvatuksen aikakauskirjan vuoden 2021 numeroiden teemoiksi!

Ammattikasvatuksen aikakauskirja on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tieteellinen (JUFO 1), erityisesti ammattikasvatuksen aihepiireihin keskittyvä julkaisu (https://akakk.fi ja https://journal.fi/akakk). Vuoden ensimmäistä numeroa lukuun ottamatta muut ovat teemanumeroita. Teemanumero kokoaa yhteen referoituja ja ei-referoituja artikkeleita, joissa esitetyt tutkimustulokset tuovat uutta tietoa ja näkökulmia teemaan liittyen. Pääasiassa toivomme referee-menettelyn ehdot täyttäviä artikkeleita, mutta myös ei-referoimattomia voidaan julkaista.

Löytyisikö sinulta intoa ja asiantuntemusta koota teemanumero yksin tai yhdessä kollegasi kanssa? Teemanumero toimitetaan yhteistyössä lehden toimituksen kanssa. Toimittajat vastaavat referee-menettelyyn tarjottujen artikkelien prosessista, vierailevat toimittajat vastaavat kirjoittajakutsun laatimisesta, palautteen antamisesta artikkeliehdotuksille, ei-referee artikkelien kommentoinnista sekä pääkirjoituksen laatimisesta.

Jos mielessäsi on mielenkiintoinen aihe teemanumeroksi, jätä ehdotuksesi Ammattikasvatuksen aikakauskirjan toimitukseen (akakk@ottu.fi) 7.9.2020 mennessä.

Teemanumeroehdotus on korkeintaan kahden sivun mittainen esitys, josta käy ilmi seuraavat tiedot:

  • Vierailevien toimittajien nimet, organisaatiot, yhteystiedot sekä kuvaus asiantuntijuudesta teeman parissa
  • Teemanumeron otsikko
  • Kuvaus tarkasteltavasta teemasta ja sen merkityksestä
  • Lista mahdollisista teemanumeroon tulevista artikkeleista (jos sellaisia on tiedossa)

Lehden aiempiin teemanumeroihin voit tutustua lehden Journal.fi sivulla (Arkistot).

Ammattikasvatuksen aikakauskirjan toimituskunta tekee päätöksen vuoden 2021 numeroiden teemoista 2020 lokakuun alkuun mennessä.

Julkaistu: 25.8.2020

Ammattikasvatuksen aikakauskirja