Ammatillinen opettajankoulutus vaikuttaa

Ammatillinen opettajankoulutus vaikuttaa -kampanja on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, OKKA-säätiön ja Haaga-Helian, HAMK:n, JAMK:n, OAMK:n ja TAMK:n ammatillisen opettajankoulutuksen verkoston kampanja ammattikasvatuksen tutkimustyön vahvistamiseksi.

Työelämälähtöistä oppimista ja ammattikasvatusta koskevan soveltavan tutkimuksen tarve ja merkitys kasvaa tulevaisuudessa vastattaessa toimintaympäristön muutoksen myötä nouseviin laaja-alaisiin ja kompleksisiin ongelmiin ja kehittämistarpeisiin.

Syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja OKKA-säätiö järjestivät yhdessä viiden ammatillisen opettajankoulutuksen verkoston kanssa webinaarisarjan. Keväällä ja syksyllä 2024 sarja saa jatkoa. Sarjassa pureudutaan elinvoimaisen ja kestävään työelämän kehittämistarpeisiin ja miten koulutuksella vastataan näihin odotuksiin.

Webinaarisarja on ensimmäinen konkreettinen ulostulo työelämäläheisen oppimisen ja ammattikasvatuksen soveltavan tutkimuksen toimijoilta. Ammattikorkeakoulut ja niiden opettajakorkeakoulut vastaavat merkittävästä osasta ammattikasvatukseen ja työelämäläheiseen oppimiseen liittyvästä tutkimustoiminnasta Suomessa.

Webinaaritallenteet ja blogitekstit löydät yhteen koottuna tämän sivun oikeasta palkista.

Linkin webinaarisarjan jaksoihin 2-7  löydät myös täältä. Webinaarisarjan ensimmäisen jakson löydät tästä linkistä.

 

Ammattikasvatuksen aikakauskirja